1 minúta
Sladký tip na sobotu: Srdcová torta
Ingrediencie
Pláty:
300 g hladká múka
75 g mandľová múka (pomleté olúpané mandle)
75 g práškový cukor
200 g maslo
1 vajce
1/2 ČL vanilkového extraktu
štipka soli
Krém:
400 g mascarpone
400 ml smotana na šľahanie
150 g práškový cukor
1 PL vanilkového extraktu
Ozdoby:, jahody, maliny, čučoriedky, pusinky
V kuchynskom robote pomaly miešame na kocky pokrájané maslo, múku, mandľovú múku, práškový cukor a štipku soli kým nevznikne sypká hmota podobná piesku. Pridáme vajce a vanilkový extrakt. Miešame, kým sa cesto spojí. Vyberieme na pracovnú plochu, sformujeme bochník, zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Rúru zohrejeme na 180°C. Vyvaľkáme, vykrojíme srdcia a pečieme 10-13 minút.
Tento korpus sa dá použiť aj na písmenové a číslicové torty.
Krém:
Prešľaháme mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme smotanu a vyšľaháme do tuha. Hladkou špičkou striekame krém v tvare guličiek na jednotlivé korpusy. Ozdobíme ovocím.
Helena Petrášová
Žitavská 5
Bratislava
(1. poschodie na terase vedľa železiarstva Krimus)
Mobil: 0904 988 253
Komentáre