Dnes je utorok, 19.október 2021, meniny má: Kristián
Čas čítania
2 minutes
Zatiaľ prečítané

Raňajky šampiónov

august 06, 2021 - 08:56
Anglické s typickým volským okom, fazuľkami a slaninou, austrálske s vegamitom, balíjske s ryžovou kašou bubur alebo plné ovocia na Havaji? Každá kultúra má svoje typické raňajky, či už preferujete slané alebo sladké chute, máme pre vás originálne recepty z Kuchyne Lidla.
Foto: 
Monika Grabkowska

Francúzsky toast naslano

Počet porcií: 2

Potrebujeme: metličku na šľahanie, kuchynské utierky, panvicu


Suroviny:
2 vajíčka

2 lyžice mlieka Pilos

morská soľ v mlynčeku Kania

1 lyžica nasekanej čerstvej pažítky

4 krajce toastového chleba Rivercote

olivový olej Primadonna

1 hrsť poľného šalátu

2 lyžice smotanovej nátierky Slovenskô

2 plátky vidieckej šunky Dulano

Postup

Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka spolu s mliekom, štipkou soli a nasekanou pažítkou.

Každý krajec toastového chlebíka rozrežeme tak, aby vznikli 2 trojuholníky. Obalíme ich vo vajíčkovo-pažítkovej zmesi a preložíme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom. Opečieme ich na miernom plameni po oboch stranách dozlatista. Opečené chlebíky preložíme na tanier s papierovou utierkou, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.

Medzitým umyjeme a osušíme čerstvý poľný šalát, ktorým budeme chlebíky ozdobovať.

Servírovanie

Každý toast potrieme smotanovou nátierkou, na ňu položíme kúsok šunky a lístky poľného šalátu.

Bylinková palacinka

Počet porcií: 4
Potrebujeme: metličku na šľahanie, panvicu, naberačku

Suroviny:

350 g hladkej špaldovej múky Belbake

2 vajíčka

300 ml mlieka Pilos

morská soľ v mlynček Kania

1 hrsť nasekaných čerstvých byliniek (mäta, petržlenová vňať, pažítka)

olivový olej Primadonna

200 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic

100 g mladého špenátu

150 g údeného lososa Nautica

 

 

Postup

Do misky nasypeme múku, pridáme vajíčka, soľ a trochu mlieka. Suroviny premiešame metličkou a postupne prilievame zvyšné mlieko. Vymiešame hladké cesto, do ktorého pridáme nadrobno nasekané bylinky a ešte raz premiešame.

Palacinky pečieme na rozohriatej panvici potretej malým množstvom oleja. Hotové palacinky by mali byť tenké, chrumkavé a zlatohnedé. Palacinky potrieme zľahka nátierkou, na ňu poukladáme lístky špenátu a kúsky lososa.

Servírovanie

Palacinky podávame s pomarančovým džúsom.

Domáca lieskovooriešková nátierka

Počet porcií: 30
Potrebujeme: plech na pečenie, sekací mixér

Suroviny:
300 g lieskových orechov Belbake

120 g kakaa Castello

240 g trstinového cukru Belbake

½ lyžičky soli Castello

1 lyžica kokosového alebo slnečnicového oleja Vita D´or

 

Postup

Orechy vysypeme na plech a vložíme ich na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Ešte horúce ich pošúchame v utierke, aby sme ich zbavili šupky. Ošúpané orechy rozsypeme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C dozlatista.

Ešte vlažné orechy preložíme do sekacieho mixéra, pridáme všetky ostatné suroviny a miešame, kým hmota nebude hladká a lesklá.

Tip: Ak mixér nevládze, môžeme pridať ešte ďalšiu lyžicu oleja, aby sa orechy ľahšie mixovali.

Servírovanie

Nátierku môžeme natrieť na toastový chlieb, vianočku alebo do nej namáčať nakrájané jablká, banány alebo iné ovocie podľa chuti.

Tip: Nátierku môžeme skladovať v uzatvárateľných pohároch v chlade aj mesiac.

 

Všetky recepty nájdete na webe Kuchyňa Lidla

- - Inzercia - -