Čas čítania
menej ako1 minúta
Orieškové kocky
marec 09, 2015 - 20:45
Dezert, ktorý je vhodný na poobedné posedenie pri káve, sladké potešenie pre vašich blízkych. Vyskúšajte a určite neoľutujete!
Ingrediencie:
- 100 g kryštálového cukru,
- 400 g hladkej múky,
- 250 g Hery s maslovou príchuťou,
- 150 g trstinového cukru s prídavkom melasy,
- 2 vajcia,
- 1 ČL sódy,
- 10 PL pomletých vlašských orechov
Krém:
- 1 pistáciový puding,
- 500 ml mlieka,
- 100 g kryštálového cukru,
- 50 ml rumu,
- 250 g Hery s maslovou príchuťou
Postup:
Zmäknutý tuk vymiešame s oboma druhmi cukru na hladkú bielu penu. Vsypeme múku premiešanú so sódou a vypracujeme hladké roztierateľné cesto. V prípade, že je príliš tuhé, môžeme ho ľahko zriediť smotanou. Rozotrieme na dva plechy vyložené papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňoch asi 15 minút. Na vylepšenie chuti môžeme do cesta nalámať aj kúsky čokolády.
Krém:
Mlieko s pudingom a cukrom uvaríme a šľaháme, kým nevychladne. Potom pridáme rastlinný tuk a vyšľaháme na hladký krém.
Upečené pláty spojíme krémom a vrstvou pomletých orechov. Povrch dezertu zľahka potrieme zvyšným krémom a potiahneme čokoládovou polevou. Pokrájame na kocky a každú ozdobíme polovicou orecha.
Dobrú chuť!
Zdroj a foto: RED
Orieškové kocky
marec 04, 2016 - 15:55
Komentáre