Dnes je sobota, 25.jún 2022, meniny má: Olívia, Tadeáš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Pangasius na dva spôsoby

december 21, 2014 - 15:39
Ak neviete ako si rýchlo a chutne pripraviť rybu Pangasius, my Vám prinášame rovno dva spôsoby ako na to.
Foto: 
- 1 balík filé (glazovaný pangasius 750 g, obyčajný 600 g)
- citrónová šťava
- soľ, korenie na ryby
- 2-3 lyžice masla
- olej na opekanie
- polohrubá múka
- mletá červená paprika
- drvená rasca a trochu vegety na druhý spôsob
 
Postup:
Nerozmrazené kúsky rybieho filé umyjeme studenou vodou,necháme odkvapkať, posolíme, posypeme korením na ryby, jemne pokvapkáme citrónovou šťavou a opečieme v panvici na troche horúceho oleja i s kúskom masla z oboch strán dozlatista. Podávame s opekanými zemiakmi a tatárskou alebo inou obľúbenou omáčkou, k tomu rôzne čerstvé šaláty.
 
Na druhý spôsob rybu tak isto umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme, jemne posypeme korením na ryby a obalíme v zmesi múky, červenej mletej papriky, drvenej rasce a vegety. Takto obalené porcie poukladáme do vymasteného pekáča,obložíme kúskamimasla, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.Počas pečenia polejeme rybu roztopenoumaslovou šťavou. Podávame so zemiakmi s citrónom, omáčkami a so šalátmi.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj: red
Foto: Thinkstock

- - Inzercia - -