Čas čítania
menej ako1 minúta
Pstruhy na masle
december 18, 2014 - 20:47
Skúsili ste si pripraviť pstruha na masle? Ak nie, tak neváhajte a na Vianoce si pripravte túto chutnú rybu.
Ingrediencie:
- 4 pstruhy
- soľ
- 50 g masla
- kôprová a petržlenová vňať
- 75 g mandľových lupienkov
Postup:
Očistené, umyté a osušené pstruhy zvonku i zvnútra potrieme soľou a do brucha im povkladáme vetvičky kôpru (ak čerstvý kôpor nemáme, použijeme mrazený alebo sušený). V panvici zohrejeme maslo a vložíme do nej pripravené ryby. Pražíme z oboch strán po 7 minút a počas vyprážania potrasieme panvicou, aby sa koža neprilepila a nepripálila. Keď pstruhy obrátime na druhú stranu, prisypeme do panvice mandľové lupienky a častého miešania ich opražíme dozlatista. Upečené pstruhy poukladáme na predhriate taniere, polejeme maslom, posypeme opraženými mandľami a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi a šalátom.
Dobrú chuť!
Zdroj a foto: red
Pstruhy na masle
marec 04, 2016 - 09:37
Komentáre