Dnes je sobota, 25.jún 2022, meniny má: Olívia, Tadeáš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Pstruhy na masle

december 18, 2014 - 20:47
Skúsili ste si pripraviť pstruha na masle? Ak nie, tak neváhajte a na Vianoce si pripravte túto chutnú rybu.
Foto: 
Ingrediencie:
- 4 pstruhy
- soľ
- 50 g masla
- kôprová a petržlenová vňať
- 75 g mandľových lupienkov 
 
Postup:
Očistené, umyté a osušené pstruhy zvonku i zvnútra potrieme soľou a do brucha im povkladáme vetvičky kôpru (ak čerstvý kôpor nemáme, použijeme mrazený alebo sušený). V panvici zohrejeme maslo a vložíme do nej pripravené ryby. Pražíme z oboch strán po 7 minút a počas vyprážania potrasieme panvicou, aby sa koža neprilepila a nepripálila. Keď pstruhy obrátime na druhú stranu, prisypeme do panvice mandľové lupienky a častého miešania ich opražíme dozlatista. Upečené pstruhy poukladáme na predhriate taniere, polejeme maslom, posypeme opraženými mandľami a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi a šalátom.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -