Dnes je sobota, 25.jún 2022, meniny má: Olívia, Tadeáš
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Pstruhy s jablčným muštom

december 23, 2014 - 13:24
Ak vám dochádza inšpirácia ako si pripraviť rybu na váš sviatočný stôl, skúste tento recept. Jablkový mušt dodá rybe jedinečnú chuť.
Foto: 
- 4 dúhové pstruhy asi po 250 g
- soľ a čierne korenie
- 150 g fenikla
- 125 g póru
- 2 jablká
- 300 ml jablkového muštu
- 4 lyžice polotučnej smotany
- petržlenovú vňať, pažítku, trebuľku
- mesiačiky citróna na ozdobu
 
Postup: 
Na dno pekáča alebo plytšej ohňovzdornej misy dáme vrstvu fenikla pokrájaného na jemné plátky spolu s pokrájaným pórom a očistenými jablkami pokrájanými na kocky. Navrch
dáme očistené a posolené pstruhy, posypané čerstvo zomletým korenním. Prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C (plynová stupeň 5), až je mäso mäkké a dobre sa oddeľuje od kostí. Ryby dáme na predhriate taniere a prikryjeme ich alobalom, aby nevychladli. Šťavu so zeleninovo-ovocnou zmesou prelejeme do menšej nádoby a necháme prevrieť. Podľa potreby dochutíme a nakoniec vmiešame smotanu. Rozdelíme k rybám, obložíme mesiačikmi citróna a môžeme podávať.
 
Dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: red

- - Inzercia - -