Na rozpálenú panvicu vložíme krevety a prudko opekáme. Polejeme medom, prisypeme čili papričku, polovice vlašských orechov a miešame. Po chvíli prikvapkáme šťavu z citróna a a posypeme petržlenovou vňaťou. Miešame, kým nie sú krevety zlatohnedé
Tip: krevety môžeme pred opekaním marinovať: marinádu pripravíme z medu, nadrobno nasekanej feferónky, pretlačeného cesnaku, citrónovej šťavy a petržlenovej vňate. Zamiešame do nej krevety a necháme v chladničke odstáť minimálne 30 minút. Namarinované krevety opekáme na grilovacej panvici približne 3 minúty z každej strany. Nakoniec pridáme vlašské orechy a dochutíme soľou.
Ďakujeme špičkovému šéfkuchárovi Ľubomírovi Molnárovi z Hotela DobleTree by Hilton Bratislava.
Komentáre