Medové kuracie stehná s pečenou zeleninou a baby zemiakmi
marec 27, 2019 - 06:00
Kuracie stehná sa dajú pripraviť na veľa rôznych spôsobov. Vyskúšajte variantu s medovou marinádou, ktorú sú vynikajúcou delikatesou. Ako prílohu sme zvolili pečenú zeleninu a baby zemiaky.
Foto:
Ramon Leško
Čas varenia:
30 minút
Čas prípravy:
15 minút
Ingrediencie:
520 gKuracie stehná
150 gBaby zemiaky
130 gšalotky
60 gcherry paradajok
60 gCukety
4 strúčiky cesnaku
3 plolivového oleja
2 plmedu
1 člMletej sladkej papriky
Soľ
Čierne korenie
Inštrukcie:
Postup:
Do zapekacej misy nakrájame na kocky baby zemiaky, šalotku, cuketu a rajčinky. Do zmesi pridáme olivový olej, čierne korenie, tymian a cesnak. Dôkladne premiešame.
Kuracie stehná si dochutíme medom, olivovým olejom, mletou paprikou, soľou a čiernym korením.
Stehná naukladáme do zapekacej misy a dáme ich piecť na 30 minút pri teplote 170 stupňov.
Jedlo si môžete dochutiť olivovým olejom a šalátom.
Komentáre