Základom sú cuketové špagety, ktoré vytvoríme pomocou špeciálneho krájača, noža alebo jednoducho cuketu škrabkou na zemiaky premeníme na cuketové tagliatelle.
Predhrejeme rúru na 200 °C a vložíme do nej strúčiky cesnaku v šupke na asi 20-30 minút, v závislosti od veľkosti strúčikov. Vyberieme z rúry a keď sú dosť vychladnuté, olúpeme ich. Citrónovú kôru a šťavu zmiešame s pečeným cesnakom, olivovým olejom a štipkou soli. Použijeme ručný mixér a vytvoríme konzistentnú zmes. V kuchynskom robote mixujeme strúhanku spoločne s vlašskými orechmi ale len tak dlho, aby ostala zachovaná jemne hrubá štruktúra orechov. Túto zmes potom v panvici za nepretržitého miešania smažíme na rozohriatom olivovom oleji, až kým nezačne hnednúť. Cuketové špagety prudko osmažíme na olivovom oleji. Pridáme citrónovo-cesnakovú omáčku a nasekanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame. Pridáme asi 3/4 zmesi opečených orechov so strúhankou, premiešame. Krevety prudko opražíme na kvapke olivového oleja z oboch strán, posolíme a okoreníme. Podávame teplé so špagetami.
Komentáre